Light & Living bestaat 15 jaar

We nemen u mee terug in de tijd…

In 2017 viert Light & Living haar 15-jarige jubileum. Een mooi moment om terug te kijken naar hoe het ooit begon. We nemen u mee naar Noordwijk, in Nederland, waar we van oudsher gevestigd zijn.

Noordwijk.jpg
De wereldberoemde bollenvelden van Noordwijk.

Lampenkappen productie
We vieren dit jaar ons 15-jarige jubileum, maar de oorsprong van Light & Living gaat eigenlijk veel verder terug in de tijd. Het concept is namelijk voortgekomen uit de eigen lampenkappen productie die 45 jaar geleden werd opgericht in Noordwijk. Tussen de wereldberoemde bollenvelden maakte een vakbekwaam team de meest prachtige lampenkappen.

Productie-vroeger.jpg
De productieruimte 20 jaar geleden. Nog elke dag worden er handgemaakte lampenkappen geproduceerd.

Van verlichting naar woondecoratie
Van alleen lampenkappen werd het assortiment in de loop der jaren uitgebreid naar complete verlichtingsproducten. Voor het eerst werden er lampvoeten geïmporteerd uit het verre oosten. Van verlichting naar woondecoratie was daarna een verleidelijke stap. José Vlug, oprichter Light & Living: “De omgeving waar wij lampvoeten inkochten was zo inspirerend. We kwamen prachtig handicraft werk tegen, echt met aandacht gemaakt. Er ging een wereld voor ons open. Vanaf dat moment zagen we het als een uitdaging om een complete collectie te vormen, voor extra sfeerbeleving en een sterk totaalconcept. Al snel lieten we de eerste woonaccessoires maken en verschepen.”

Een volwaardig concept
Met zowel verlichting als woondecoratie werd een volwaardig concept neergezet: Light & Living. Eerst werd de collectie op kleine beurzen gepresenteerd, maar het concept bleek succesvol en groeide al snel door naar de grote internationale beurzen waar we vandaag de dag als exposant aanwezig zijn. De collectie bleef zich uitbreiden en er kwamen steeds meer productgroepen bij, zoals textiel en kleinmeubelen.

beautyshots.jpg
U bent van harte welkom in de Light & Living Showroom, of op één van de internationale beurzen.

Vandaag de dag
Inmiddels bestaat de collectie uit ruim 4.000 producten en exporteren we naar meer dan 70 landen. Klanten kunnen de gehele collectie bekijken en bestellen in onze showrooms in Noordwijk en Belfeld, of op de beurzen. De collectie is, al sinds het merk werd opgericht, ook te koop bij Cash & Carry-centra Tica en Trends & Trade. Voor klanten die liever online bestellen is er de Light & Living webshop.